Search This Blog

Dobrodosli!

Ovaj blog je namenjen kuvarima pocetnicima, kao i onima sa iskustvom.Trudicu se da svaki recept detaljno objasnim i upotpunim slikama.
Oni koji do sada nisu kuvali moci ce da uz pomoc ovog bloga savladaju prve korake, a nadam se da ce i ostalima neki od saveta koristiti.
Ostavite svoje komentare, predlozite nesta novo i hajde da razmenimo iskustva. Volela bih da procitam i komentare nasih muskih kolega, jer im pripada titula najboljih kuvara.
Ako vam se svidjaju recepti, lajkujte i serujte, i budite stalni citalac bloga. Tako cemo ga zajednicki izgraditi. Hvala.
Aleksandra Petrovic

DEKORACIJA


Dekoracijom jela uoblicavamo konacnu formu . Nekako je uvek lepse i primamljivije kad ste lepo servirali jelo na tanjiru, ili  meze, kad dodate neki detalj uz slani rolat, ruzicu od sargarepe ili sarene stapice od povrca. Tanjir treba da bude uvek saren, da prosto mami svojim izgledom, da privlaci paznju.
Meni je ipak najdraza dekoracija torti.Tu covek zaista moze da se pokaze u pravom svetlu.
Obzirom da sam ja umetnicka dusa, i po profesiji i po opredeljenju, trudicu se da vam pokazem kako da napravite dekoracije, da napravite same fondan figurice, cvetice, kako da nacrtate i oslikate slike za torte, fondan za mafine  i jos mnogo toga. Vreme pred nama ce pokazati koliko kreativnosti mozemo da otkrijemo u sebi... mozda nam samo treba malo podstreka, da se naucimo medjusobno, da razmenimo iskustva.
Ja cu poceti, a od vas ocekujem da svojim kreativnim predlozima postavite neki cilj, da odredimo neki izazov i razmenimo iskustva.
Vase misljenje i predlozi su dobrodosli!

No comments:

Post a Comment