Search This Blog

Dobrodosli!

Ovaj blog je namenjen kuvarima pocetnicima, kao i onima sa iskustvom.Trudicu se da svaki recept detaljno objasnim i upotpunim slikama.
Oni koji do sada nisu kuvali moci ce da uz pomoc ovog bloga savladaju prve korake, a nadam se da ce i ostalima neki od saveta koristiti.
Ostavite svoje komentare, predlozite nesta novo i hajde da razmenimo iskustva. Volela bih da procitam i komentare nasih muskih kolega, jer im pripada titula najboljih kuvara.
Ako vam se svidjaju recepti, lajkujte i serujte, i budite stalni citalac bloga. Tako cemo ga zajednicki izgraditi. Hvala.
Aleksandra Petrovic

Nov 22, 2016

Slavsko Zito






  
       
                
 Za pripremu slavskog zita potrebno je:
 - 300 gr. zita
 - 300 grama mlevenih oraha
 - 300 gr. secera u prahu
 - pola muskantnog  orascica ( ili manje, stvar ukusa)
 - kesica vanilim secera
 - zele za dekoraciju                      

Priprema:
Zito se ocisti, opere, procedi i skuva na tihoj vatri dok se zrna ne raspuknu. Kad je kuvano, procediti zito i samleti ga na masini za meso ili u eletricnoj seckalici koja je za to predvidjena. Izrucite ga u dublju posudu za mesanje, dodajte mlevene orahe, secer, vanilin secer i narendajte muskantni orascic. Sve lepo umesajte i odlozite na tanjir na koji zelite da servirate ( neki veci ili nekoliko manjih, u zavisnosti od toga kako zelite da servirate ). Preko zita na tanjniru mozete posuti prah secer ili mlevene orahe.Ja za dekoraciju koristim i polovine oraha od kojih napravim oblik krsta.Zele bombonama mozete ukrasavati obode zita, praviti dekoraciju oko krsta sitnim kockicama nalik na drago kamenje, ili kako god vam padne na pamet.To je stvar vase maste.



No comments:

Post a Comment