Search This Blog

Dobrodosli!

Ovaj blog je namenjen kuvarima pocetnicima, kao i onima sa iskustvom.Trudicu se da svaki recept detaljno objasnim i upotpunim slikama.
Oni koji do sada nisu kuvali moci ce da uz pomoc ovog bloga savladaju prve korake, a nadam se da ce i ostalima neki od saveta koristiti.
Ostavite svoje komentare, predlozite nesta novo i hajde da razmenimo iskustva. Volela bih da procitam i komentare nasih muskih kolega, jer im pripada titula najboljih kuvara.
Ako vam se svidjaju recepti, lajkujte i serujte, i budite stalni citalac bloga. Tako cemo ga zajednicki izgraditi. Hvala.
Aleksandra Petrovic

Nov 23, 2016

Mali kinezi - brze i lake pljeskavice


 Ovo su vrlo ukusne pleskavice, a prave se bukvalno za pola sata.. Odakle ovaj naziv, ne znam, a nije ni bitno. Bitno je da je recept dobar i da se prave vrlo lalo.

Za pripremu ovih kinescica je potrebno:
- 1/2 kg. mlevenog mesa ( koje god vi zelite )
- 1 jaje
- 2 dl mineralne vode
- ravna kasicica soli
- 1 manja glavica crvenog luka
- 1/2 zelenog lika ( moze i bez njega ako nemate )
- 2-3 cena belog luka 
- bibera, mesavinu zacina, djumbira po ukusu( mlevenog , naravno )
- 3 pune kasike brasna
- 1 prasak za pecivo
- prezle 



Priprema:
Sve sastojke osim prezli pomesajte navedenim redom, luk sitno naseckajte, dodajte brasno i sve dobro promesajte kasikom .Ako vam se cini da je retka smesa, dodajte jos jednu kasiku( valjda zavisi od velicine jajeta ).U poseban tanjir sipajte prezle, pa kasikom vadite smesu i sipajte preko prezli. Pospite i odozgo , pa napravite rukom male pleskavice i stavljajte u zagrejano ulje da se przi.vrlo brzo su gotove, pa ja zato prethodno napravim nekoliko i poredjam u tanjir dok se ulje zagreje.gotove su za oko 10 minuta. 
Hrskave su, a istovremeno i veoma socne i ukusne. Zato obozavamo ovaj recept,  narocito nasa deca. 
probajte, sigurno se necete pokajati. 
Prijatno !

No comments:

Post a Comment