Potrebno je: 200 gr.mlevenog teleceg mesa, dve sargarepe, koren celera( posto je on prilicno veliki, ja naseckam kolicinu velicine jedne manje sargarepe, jedan manji paskanat, jedna solja graska, pola solje pirinca, 10 sampinjona (150-200gr) , jedna glavica crvenog luka, dva tri cena belog luka, list lovora, biber, so, mesavina zacina, djumbir u prahu, vezica persuna i ulje.
Priprema: Najpre na ulju proprzite crveni luk, dodati seckanu sargarepu i posoliti malo u prste.Kad sargarepa porumeni i pusti sok, dodajte mleveno meso da se proprzi, posolite i pobiberite po ukusu. Kad je meso isprzeno nakon 5 min. nalijte 2 l vode, dodajte preostalo povrce, pecurke, pirinac i zacine po ukusu, naseckajte beli luk i kuvajte oko pola sata do 40 min. na tihoj vatri dok se povrce i pirinac ne skuvaju. Na kraju dodajte seckani persun.
No comments:
Post a Comment