Posle perioda slava i teske hrane zaista dobro dodje da se pojede nesto lagano i osvezavajuce kakva je paradajz corba.Sad zavisi ko sta voli, ali ovakva corbica svakako prija.
Potrebno je: pola litre paradajz sosa, domaci ili u tetrapaku, sve jedno, glavica crvenog luka, jedna sargarepa, 150-200gr. svezih sampinjona, 100gr.testenine, ulje, soli, mesavine zacina, bibera, lovorovog lista, vezica persuna, i ako volite da jedete ljuto, jedna suva crvena ljuta paprika.
Priprema: Najpre na ulju proprzite luk, zatim dodajte sitno seckanu sargarepu da se proprzi 5 min, potom pecurke da se dintaju dok ne ispari sok. Tada dodajte paradajz pire da se proprzi 5-6 min, pa nalijte vode oko 1,5l , posolite, pobiberite, dodajte ostale zacine. kad voda provri, neka se krcka desetak minuta na laganoj vatri, pa na kraju dodajte testeninu i ostavite da se krcka dok testenina ne nabubri. Na kraju dodajte sitno seckani persun.
Pa , prijatno vam bilo.
No comments:
Post a Comment